Translate

субота, 18. мај 2013.

Šarena medena pita



Sastojci :

Medene kore :

200 gr masti
200 gr šećera
1 jaje
3 kašike meda
3 kašike mleka
1 mala kašika sode bikarbone
500 gr brašna

Piškota :

5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Fil :

1 l mleka
250 gr šećera
150 gr brašna
250 gr margarina

Posipanje :

100 gr mlevenog keksa

Penasto umutiti mast sa šećerom pa dodati jaje , med , mleko , sodu bikarbonu i brašno. Sve izručiti na radnu površinu i umesiti glatko testo pa podeliti na dva jednaka dela.Svaki deo rastanjiti što tanje i peći na 200 stepeni.
Penasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Preručiti u pleh i peći na 200 stepeni.
Brašno razmutiti sa malo mleka a ostalo sipati u dublju šerpu , staviti šećer i kuvati.Kada mleko počne da kuva sipati razmućeno brašno i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim kremom.
Na odgovarajuću tacnu staviti medenu koru - fil - piškota - fil -medena kora -fil i posuti  mlevenim keksom.

Нема коментара:

Постави коментар