Translate

уторак, 12. март 2013.

Puter keks


Sastojci :

125 gr margarina
200 gr šećera
3 žumanca
350 gr brašna
1 mala kašika sode bikarbone
3 kašike limunovog soka
2 kašike likera od badema ( može od lešnika ili čokolade )
1 kesica praška za pecivo

Margarin i šećer mutiti dok se šećer ne istopi pa polako dodavati jedno po jedno žumance i nastaviti mućenje.Polako dodati sve ostale sastojke pa preručiti na radnu površinu i dobro zamesiti testo.Testo prekriti folijom i staviti da se ohladi 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo rastanjiti oklagijom da bude malo tanje od debljine prsta , pa pomoću čaše vaditi krugove i ređati u podmazani pleh.Pomoću kristalne činijice koja ima reljefni oblik na dnu , pritisnuti svaki keks da se dobije lepa šara.Zagrejati rernu na 160 stepeni i peći keksiće oko 20 minuta pazeći da ostanu svetli.


Нема коментара:

Постави коментар