Translate

субота, 12. јануар 2013.

Medenjaci

Sastojci :

300  gr mekog brašna
100 gr margarina
1 jaje
100 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaa
1/2 kašičice cimeta
4 kašičice meda

Glazura :
150 gr šećera u prahu
2-3 kašike vrele vode

Med i margarin otopiti na tihoj vatri.Brašno pomešati sa šećerom , pecivom , vanilin šećerom , kakaom  i cimetom.Umutiti jaja pa dodati u drašno i zamesiti sa otopljenim margarinom i medom.Smesu  izručiti na radnu površinu i sve lepo umesiti da se dobije glatko testo.Umotati testo u najlonsku foliju i ostaviti da miruje 10 - 15 minuta.
Rastanjiti testo oklagijom na debljinu 5 mm i raznim modlicama vaditi željene oblike.
Medenjake poređati u podmazani pleh i peći 10 - tak minuta na 180 stepeni.
Pečene medenjake izvaditi iz rerne i ohladiti.
Umutiti glazuru drvenom varjačom od šećera u prahu i vrele vode , da se dobije gusta bela masa ( kao za rozen tortu ) U glazuru po želji mogu se umešati prehrambene boje.
Na svaki medenjak naneti glazuru.

Нема коментара:

Постави коментар